Simonton tréning

"Miért ragadunk bele egy olyan környezetbe, ahol nekünk nem jó, ahol bántanak? Miért nem bírunk felkerekedni és megkeresni azokat az embereket, akik szeretnek és elfogadnak minket? Miért hajítjuk kukába az életünket és miért hagyjuk, hogy testünket felfalja egy pusztító betegség? Miért olyan nehéz megpróbálni szeretni az életet?

Az élet gyakran hoz elviselhetetlen helyzeteket, néha annyira fájnak, hogy az ember inkább szabotálja az életét, kihajítja a kukába. Kutatók, akik hiszik, hogy a betegségek hátterében nemcsak testi, hanem pszichés okok húzódnak, vallják, akiknél ott az a bizonyos plusz, a legyűrhetetlen életkedv, az élet akarása, azok sokkal gyorsabban gyógyulnak; aki azonban kikukázta életét, mély traumájában pedig egyedül marad és megszűnik az utolsó szoros kapcsolat is az életében, nagy veszélyben forog: körülbelül egy év leforgása alatt kézhez kap egy halálos diagnózist, ágya szélére pedig hamarosan odaül a halál. Gyakran túl későn érkezik az eszmélés: aki egyszer már meghozta a döntést, és kiugrott a huszadik emeletről, az már nem gondolhatja meg magát a tizediken. Hiába toppan be életébe a várt szerelem, a várt siker, ha egyszer az ugrást választotta, nem szállhat ki.

Nem szabad megengedni, hogy eljöjjön az a pillanat, amikor az elrugaszkodás mellett döntünk, helyette fel kell kutatni a vágyat, azt a mély hajtóerőt, ami miatt élni akarunk. Nem elég akarni, hogy egészségesek legyünk, vissza kell szerezni az életkedvet!Nem szabad beleragadni a rossz helyzetekbe, egy olyan ember mellé, aki nem a mi felelősségünk – legyen szó a családunkról, a párunkról. Fel kell tennünk magunknak a kérdést: Aki bánt, nyomaszt, visszahúz, zsarol, az miért változna meg? Miért várok arra, hogy megváltozzon? Miért remélem, hogy minden jobb lesz, és nem bánt többé? Erre nagyon kicsi az esély! Nem érdemes várni, az idő rohan, útra kell kelni, és megkeresni azokat az embereket, akik szeretnek és elfogadnak.

Ahány ember, annyi körülmény, annyi akadály, hogy megtalálja a mélybe száműzött életkedvét. Sokan mondják, nem tudják, mit tegyenek és aztán ott a súlyos megfelelési vágy, az elérhetetlen ideák, a bűntudat, amelyek – úgy hisszük – mindenek felett állnak, elnyomhatatlan zsarnokként irányítják a döntéseket. Ezeket el kell engedni, ki kell nevetni, meg kell ölni, és tudatosítani: Senki más nem fontos, csakis én, minden ember kívül van, én vagyok az egyetlen, akiért felelős vagyok, mert csakis és kizárólag én tudhatom, hogy mit érzek, mi jó nekem. És ez nem önzőség."

- Feldmár András

 

A terápia működése

A Simonton terápia segtséget ad, hogy változtassunk. Olyan módszer, melyet elsősorban daganatos és krónikus betegek számára fejlesztettek ki. A Simonton módszer relaxáción és a képzelet gyógyító erején alapul.

 • egy egyszerű és következetes döntési rutin elsajátítása, mely segít megőrizni a szervezet erőforrásait, támogatja a gyógyulási folyamatokat, az immunrendszert,
 • valamint egy hatékony relaxációs módszer és speciális imaginációk (gondolati képalkotás) révén lehetőséget ad az életerővel való gazdálkodásra.

 • A Simonton tréning eredménye, hogy a daganatos vagy más súlyos problémától (Crohn betegség, colitis ulcerosa, cukorbetegség) szenvedő beteg magasabb szintű kontrollt gyakorolhat saját egészségmegőrző, gyógyító folyamatai felett.

   

  Kiknek ajánljuk a Simonton tréninget?

  Olyan daganatos vagy más súlyos problémától (Crohn betegség, colitis ulcerosa, cukorbetegség) szenvedő betegeknek, akik meg szeretnék érteni betegségük lelki hátterét, megpróbálják megoldani a betegségükkel összefüggésben lévő gondokat, és aktívan részt akarnak vállalni gyógyulásukban. Mindezzel növelik életkilátásaikat, javítanak életük minőségén, leküzdik a betegséggel járó depressziót, megtanulják megnyugtatóan kezelni a stresszhelyzeteiket, mindezzel energiákat szabadítva fel a gyógyulásra.

   

  © 2009 holdkohaz.hu - Minden jog fenntartva! Cím: Budapest- XVI. ker., Mátyásföld, Imre utca 4. Tel.: (30) 660-0120